Știrile Curente

Meteo Horoscop
Studiu: Legi bune, implementare lentă
Deși în Republica Moldova există legi bune, atunci când este vorba despre implementarea lor, autoritățile se poticnesc. Este una dintre concluziile Indexului Parteneriatului Estic pentru anii 2015-2016, prezentat de către un grup de experți din Republica Moldova. Chiar dacă țara noastră deținea în perioada menționată primul loc la capitolul apropiere de Uniunea Europeană, acesta nu este un indicator că suntem pionieri în implementarea reformelor, subliniază experții.  Studiul vizează evaluarea celor șase țări din Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina în sensul relațiilor cu Uniunea Europeană în anii 2015-2016, fiind prezentat oficial la Bruxelles acum o lună. În domeniul independenței sectorului justiției, Republica Moldova s-a clasat în perioada cu pricina pe locul trei. Probleme sunt și la capitolul drepturile omului și protecția împotriva torturii, dar și în privința conexiunii cu Uniunea Europeană.
Studiul este la cea de-a patra ediție și a fost elaborat de Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic, în colaborare cu mai multe entități, printre care Institutul pentru Politici Globale de la Kiev, cu susținerea Uniunii Europene și Fundației pentru o Societate Deschisă.
27 February 2018 19:44 324
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717